Setup Menus in Admin Panel

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510 462187 | e-mail: info@af.ihu.gr

Setup Menus in Admin Panel

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη σχετική ενημέρωση της Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας, οι εξετάσεις του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης με ημερομηνία έναρξης την 27η Ιανουαρίου 2021. Έτσι αλλάζει και το πρόγραμμα της εξεταστικής αφού τα μαθήματα από 18-26/1 μεταφέρονται στο τέλος (μετά τις 27/1).

Κάθε φοιτητής προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση των μαθημάτων της εξεταστικής, θα πρέπει να ακολουθήσει υποχρεωτικά συγκεκριμένη διαδικασία δήλωσης εξέτασης για κάθε μάθημα στο οποίο επιθυμεί να εξεταστεί. Η δήλωση εξέτασης πραγματοποιείται μέσω του Open eclass που έχει εγκατασταθεί σε  server για τις εξετάσεις. Στη νέα πλατφόρμα δεν υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων. Τα προς εξέταση μαθήματα βρίσκονται στη διεύθυνση https://exams.emt.ihu.gr. Με τη δήλωση συμμετοχής στην εξέταση ενός μαθήματος δηλώνετε ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην εξέταση του μαθήματος και συναινείτε με τους όρους διεξαγωγής της εξέτασης.

Οι Ειδικοί Όροι, Κανόνες και Διαδικασίες του κάθε μαθήματος παρουσιάζονται στην περιγραφή της εξέτασης του μαθήματος στο σύστημα exams.emt.ihu.gr, στο οποίο έχετε πρόσβαση μετά την εγγραφή. Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση όπου κάποιος φοιτητής δεν προβεί στη δήλωση εξέτασης ενός μαθήματος τότε αυτομάτως αποκλείεται από την εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί, μπορεί να αποσύρει τη δήλωσή του πατώντας απεγγραφή από την εξέταση του μαθήματος.

Προς διευκόλυνση των φοιτητών, η διαδικασία δήλωσης μπορεί να γίνει απλούστατα μέσα από το πρόγραμμα της εξεταστικής με τη χρήση κατάλληλων υπερσυνδέσμων. Διαδικασία παρόμοια με αυτή που ακολουθήθηκε για την παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω του Zoom. Για κάθε μάθημα απαιτείται εγγραφή όπως και στο προηγούμενο eclass. Μετά την εγγραφή σας, δεν θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να υπάρξει βαθμολόγηση ενός μαθήματος είναι το μάθημα να βρίσκεται ανάμεσα στα μαθήματα της Δήλωσης Μαθημάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Γραμματείας, ειδάλλως θα αποκλειστείτε από τη διαδικασία της βαθμολόγησης.

Οι ειδικοί όροι και κανόνες του κάθε μαθήματος παρουσιάζονται στην περιγραφή της εξέτασης του κάθε μαθήματος στο σύστημα https://exams.emt.ihu.gr, στην οποία έχετε πρόσβαση μετά την εγγραφή. Θα πρέπει να διαβάσετε τόσο τους Γενικούς Κανόνες Εξέτασης και όσο τους Ειδικούς Όρους, Κανόνες και Διαδικασίες για κάθε μάθημα που δηλώσατε.

Οι Γενικοί Κανόνες Εξέτασης για όλα τα μαθήματα περιγράφονται στο μενού Ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαθημάτων πρέπει να έχετε απαραιτήτως διαθέσιμη την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα, να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα Zoom και στο σύστημα https://exams.emt.ihu.gr. Θα υποβληθείτε σε διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων μέσω της ακαδημαϊκής σας ταυτότητας.

Οι φοιτητές υποχρεούνται να διαθέτουν κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία (όχι ακουστικά) έτοιμα για χρήση καθ΄ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Υποχρεούνται επίσης να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας σύνδεση που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της εξέτασης (μετάδοση και λήψη video και ήχου σε πραγματικό χρόνο). Η ποιότητα του ήχου και της εικόνας θα πρέπει να είναι κατάλληλες ώστε να είναι δυνατή η αναγνώριση και η επικοινωνία τους με τους εξεταστές. Η ύπαρξη και χρήση κινητού τηλεφώνου ποικίλλει ανάλογα με το μάθημα δηλαδή από τους ειδικούς όρους και διαδικασίες του. Η τήρηση των τεχνικών προϋποθέσεων εξέτασης από τη πλευρά του φοιτητή είναι αποκλειστική ευθύνη του φοιτητή. Η μη τήρηση των προϋποθέσεων επιφέρει αποκλεισμό από την εξέταση.

Ο εξεταζόμενος κατά τη διάρκεια της εξέτασης, θα πρέπει να βρίσκεται μόνος, σε δωμάτιο επαρκώς φωτιζόμενο και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τον χώρο για οποιονδήποτε λόγο. Επίσης θα πρέπει να επικρατεί ησυχία στον χώρο για να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, δεδομένου ότι κατά την διάρκεια των εξετάσεων όλα τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά. Γενικά η παρουσία και η συμπεριφορά του εξεταζόμενου πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν της δια ζώσης εξέτασης. Σε περίπτωση όπου κάποιος φοιτητής δεν τηρήσει το σύνολο των παραπάνω απαιτήσεων αποκλείεται από τη διαδικασία εξέτασης.

Προκειμένου οι φοιτητές να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες και τα λογισμικά που θα χρησιμοποιηθούν στις εξετάσεις των μαθημάτων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 1:30 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική εξέταση ενός εικονικού μαθήματος (όχι κάποια από αυτά της εξεταστικής) για όσους φοιτητές επιθυμούν μέσω του zoom στη διεύθυνση https://zoom.us/j/93712879684.  Θα είναι προσομοίωση της κανονικής εξέτασης και γι’ αυτό το λόγο, καλό θα είναι οι φοιτητές να καλύπτουν τις απαιτήσεις και τους κανόνες της εξέτασης ώστε να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν και πως θα το αντιμετωπίσουν στην εξεταστική. Νωρίτερα την ίδια μέρα στις 1 θα γίνει σχετική ενημέρωση στους φοιτητές.

Ιανουάριος 14, 2021
top

Copyright © 2019 | ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Setup Menus in Admin Panel

elGreek
X