Setup Menus in Admin Panel

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510 462187 | e-mail: info@af.ihu.gr

Setup Menus in Admin Panel

Συχνές ερωτήσεις για το νέο πρόγραμμα σπουδών

1. Υπάρχει σήμερα το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

Όχι, έχει καταργηθεί. Με το νόμο υπ’ αριθμ. 4610/2019, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ. Α’ 70/07.05.2019, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταργήθηκαν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και εντάχθηκαν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, καταργήθηκαν όλες οι σχολές και τα τμήματα που υπήρχαν στα παραπάνω ΤΕΙ.

 

2. Που ανήκουν οι φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής;

Οι φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα σπουδών υποχρεώσεις για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. (παρ.2, άρθρ.11 του Ν.4610) ή να κάνουν χρήσης της παρ.5 (αίτηση παρακολούθησης μαθημάτων).

 

3. Τι ισχύει για τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα 12 εξάμηνα από το έτος εισαγωγής τους;

Φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα 12 εξάμηνα από το έτος εισαγωγής τους, ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και λαμβάνουν πτυχίο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

4. Ποιοι φοιτητές δικαιούνται πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από το ΔΙ.ΠΑ.Ε.;

Οι φοιτητές που τον Ιούνιο 2019 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το πρόγραμμα μαθημάτων καθώς και αυτοί που έχουν εξεταστεί επιτυχώς στα απαιτούμενα μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2019 και δεν έχουν υπερβεί τα 12 εξάμηνα από το έτος εισαγωγής τους, έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, που θα πρέπει να καταθέσουν στη γραμματεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, αντί να ορκιστούν και να λάβουν πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Τ.Ε.Ι., να παρακολουθήσουν επιπλέον 9 μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

 

5. Τι μπορούν να κάνουν οι φοιτητές που έχουν περάσει μέχρι και το 2012;

Όσοι φοιτητές ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία (ν+2, δηλαδή 13ο εξάμηνο και μεγαλύτερο), σύμφωνα με τον νόμο δεν έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την λήψη Πανεπιστημιακού τίτλου ΔΙΠΑΕ. Ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών κατά το έτος εισαγωγής τους, με τις ίδιες προϋποθέσεις μέχρι τώρα, δηλαδή επιτυχή ολοκλήρωση 35 υποχρεωτικών και 4 επιλογής υποχρεωτικών μαθημάτων, καθώς και την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης και την εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας.

 

6. Τι μπορούν να κάνουν οι φοιτητές που έχουν περάσει μετά το 2012;

Όσοι φοιτητές ανήκουν σ αυτή την κατηγορία (δηλαδή τον Σεπτέμβριο 2019 είναι μεταξύ 9ου και 12ου εξαμήνου) έχουν δύο επιλογές:

  •       Να πάρουν πτυχίο ΔΙΠΑΕ μετά την επιτυχή παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του παλιού προγράμματος εντός 12 εξαμήνων, την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης, την εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας, να παρακολουθήσουν 9 επιπλέον μαθημάτων του νέου προγράμματος μετά από υποβολή αίτησης στη γραμματεία ώστε να λάβουν το πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ.
  •     Να πάρουν πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρακολουθώντας τα μαθήματα του παλιού προγράμματος και με τις ίδιες προϋποθέσεις μέχρι τώρα δηλαδή επιτυχία στα 35 υποχρεωτικά και τα 4 επιλογής υποχρεωτικά μαθήματα, καθώς και την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας και την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης.

 

7. Ποιες είναι προϋποθέσεις ώστε να πάρει ένας φοιτητής πτυχίο ΔΙΠΑΕ;

Όσοι επιλέξουν να πάρουν πτυχίο ΔΙΠΑΕ θα πρέπει να καλύπτουν ΟΛΕΣ τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να μην έχουν ξεπεράσει το 12ο εξάμηνο σπουδών.

β. Να έχουν περάσει επιτυχώς όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος που εισήχθησαν.

γ.Οι φοιτητές αυτής της κατηγορίας υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει την Πρακτική Άσκηση και την εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας.

δ. Να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία και να πρωτοκολληθεί είτε μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019, είτε μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ανάρτηση της βαθμολογίας στο τελευταίο μάθημα. Η παραπάνω δήλωση μπορεί να ανακληθεί με νέα αίτηση του ενδιαφερομένου το αργότερο έξι (6) μήνες μετά την κατάθεση της αρχικής δήλωσης.

ε. Να παρακολουθήσουν επιτυχώς τα εννιά (9) μαθήματα που έχουν οριστεί.

 

8. Μπορούν όλοι οι φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ να κάνουν αίτηση για ένταξη στο νέο πρόγραμμα του ΔΙΠΑΕ αργότερα;

Οι φοιτητές που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις α, β και γ της προηγούμενης απάντησης θα μπορούν να κάνουν αίτηση μελλοντικά, όταν θα πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

 

9. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα ΔΙΠΑΕ, ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν;

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές με αίτηση, που καταθέτουν στη γραμματεία του Τμήματος, αντί να ορκιστούν και να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, θα παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών του νέου Τμήματος ΔΙΠΑΕ και θα λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

 

10. Μέχρι πότε μπορούν ακόμη να υποβάλλουν αίτηση;

Η αίτηση υποβάλλεται πλέον μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ανάρτηση της βαθμολογίας στο τελευταίο μάθημα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου 2019 (θα ανακοινωθεί η σχετική ημερομηνία μετά την ανάρτηση της βαθμολογίας του τελευταίου μαθήματος). Η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλονται υπογεγραμμένες σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος.

 

11. Εάν γίνει η υποβολή της αίτησης, μπορεί να γίνει ανάκληση οποιαδήποτε στιγμή;

Όχι, μπορεί να ανακληθεί με νέα αίτηση, το αργότερο 6 μήνες μετά την κατάθεση της αρχικής αίτησης.

 

12.Τι ακριβώς ισχύει για τους φοιτητές που το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα βρίσκονται στο 3ο, 5ο και 7ο εξάμηνο των σπουδών τους; Θα κάνουν αίτηση στα επόμενα χρόνια; Θα υπάρξει νεότερη πληροφόρηση ή θα πρέπει και αυτοί να δηλώσουν την αίτηση μέχρι την προθεσμία 15-9-2019;

Όσοι φοιτητές εισήχθησαν στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2018–19 θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώσουν επιτυχώς όλα τα μαθήματα (υποχρεωτικά και επιλογής υποχρεωτικά) του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ στο οποίο εισήχθησαν. Στη συνέχεια, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη λήψη του πτυχίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ, με την προϋπόθεση η διάρκεια των σπουδών τους να μην υπερβαίνει τα 12 εξάμηνα και να διδαχθούν και εξεταστούν επιτυχώς στα επί πλέον 9 μαθήματα (υποχρεωτικά και επιλογής υποχρεωτικά) του νέου προγράμματος σπουδών, καθώς και να εκπονήσουν την πτυχιακή τους εργασία και να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση.

 

13. Είναι υποχρεωτικό οι φοιτητές να λάβουν τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών

Όχι, οι φοιτητές που δεν επιθυμούν να λάβουν τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών αν και δικαιούνται, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

 

14. Τα εννιά (9) μαθήματα που έχουν οριστεί για τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών μπορούν να αλλάξουν;

Όχι, προς το παρόν δεν θ’ αλλάξουν. Δύνανται όμως να αλλάξουν στο μέλλον και να οριστούν και άλλα μαθήματα. Η λίστα των μαθημάτων βρίσκεται στη διεύθυνση http://ad.teikav.edu.gr/index.php?option=com_content&view= article&id=605 &Itemid=173

 

15.Εάν υποβληθεί αίτηση για τη λήψη Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, πότε θα διδαχθούν και εξεταστούν τα επί πλέον μαθήματα;

Τα επιπλέον μαθήματα για τη λήψη Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα διδάσκονται από τον Οκτώβριο του 2019, στα αντίστοιχα εξάμηνα του νέου προγράμματος σπουδών και θα εξετάζονται στις αντίστοιχες εξεταστικές. Εάν επιτραπεί από τους διαθέσιμους πόρους του Τμήματος, θα προσφερθούν σε μικρότερα εξάμηνα του νέου προγράμματος σπουδών.

 

16. Ποιοι τύποι μαθημάτων υπάρχουν στο νέο πρόγραμμα σπουδών;

Τα μαθήματα στο νέο πρόγραμμα σπουδών χαρακτηρίζονται όπως και στο παλαιό πρόγραμμα σπουδών ως: Υποχρεωτικά (Υ) και Επιλογής Υποχρεωτικά (ΕΥ).

 

17. Γίνεται άλλη διάκριση στο νέο πρόγραμμα σπουδών;

Ναι, σε Γενικής Υποδομής (ΓΥ), Ειδικής Υποδομής (ΕΥ), Ειδικότητας (ΕΙ)και ΔΟΝΑ (ΔΟ), όπως και στο παλαιό πρόγραμμα σπουδών.

 

18. Υπάρχει αντιστοίχιση των μαθημάτων παλαιού και νέου προγράμματος σπουδών;

Όχι δεν υπάρχει. Κάθε περίπτωση αίτησης αναγνώρισης μαθήματος από άλλο πρόγραμμα σπουδών θα κρίνεται από τον αρμόδιο καθηγητή του μαθήματος.

 

19.Γιατί ο αριθμός των επί πλέον μαθημάτων που πρέπει να παρακολουθήσει ένας φοιτητής των πρώην ΤΕΙ για να πάρει πτυχίο ΔΙΠΑΕ δεν είναι ίδιος σε όλα τα Τμήματα του ΤΕΙ;

Δεν είναι ίδιος αφού εξαρτάται από το αν έχει αλλάξει μερικώς ή πλήρως το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος.

 

20. Οι φοιτητές του παλαιού τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην ΤΕΙ θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και θα ακολουθούν ίδιους κανόνες προκειμένου να λάβουν Πτυχίο ΤΕΙ με τους φοιτητές του νέου τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ;

Όχι, οι φοιτητές του πρώην τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ προκειμένου να λάβουν πτυχίο θα έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις και θα ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες από τους φοιτητές του νέου τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ.

 

21. Σε περίπτωση που φοιτητής έχει περάσει ένα μάθημα του παλαιότερου προγράμματος το οποίο στη συνέχεια στο νέο πρόγραμμα άλλαξε τίτλο ή τύπο (Υ ή ΕΥ) θα πρέπει να το παρακολουθήσει πάλι;

Αν και η ερώτηση δεν σχετίζεται με το νέο τίτλο σπουδών, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις λόγω μερικής αναδιάρθρωσης του παλαιού προγράμματος σπουδών. Η απάντηση είναι πως όχι, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιτυχής παρακολούθηση δύο μαθημάτων, αν αυτά αντιστοιχίζονται με το ίδιο ή διαφορετικό όνομα. Υπάρχουν στο παλαιό πρόγραμμα σπουδών τέτοιες περιπτώσεις αλλαγών μαθημάτων π.χ.Ηλεκτρονική Επιχειρησιακή Δράση από Μηχανοργάνωση Επιχειρήσεων, Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα/Σχέδια από Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο, τα Κεφαλαιαγορές/Επενδύσεις και Θεσμοί & Πολιτικές της Ε.Ε. άλλαξαν αμοιβαία τύπο.

 

22. Μπορεί ένας απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ να αποκτήσει το νέο πτυχίο ΔΙΠΑΕ;

Για τους απόφοιτους όλων των Τμημάτων των ΤΕΙ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο νόμο. Το θέμα δεν επιτρέπεται να ρυθμισθεί από τα Τμήματα ή και τα Πανεπιστήμια μεμονωμένα. Είναι αρμοδιότητα και υπόθεση του Υπουργείου Παιδείας η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Επομένως η μόνη επιλογή που έχει ο απόφοιτος είναι:

α.Να επιτύχει στιςκατατακτήριεςεξετάσειςτου Δεκεμβρίου 2019βάσει των διαδικασιών τουΤμήματος.

β.Ναγίνειαναγνώρισητωνμαθημάτωνταοποίαέχειπαρακολουθήσειεπιτυχώςστο Πρόγραμμα σπουδών τουΤΕΙ.

γ.Ναεκπληρώσει τιςαπαραίτητεςπροϋποθέσειςγιατη λήψητουνέου πανεπιστημιακού πτυχίουτων8 εξαμήνωνκαι των 48 μαθημάτων.

 

23. Τι μπορεί να κάνει ένας που χρειάζεται γρήγορα έναν τίτλο σπουδών αλλά θέλει και να αποκτήσει το νέο πτυχίο ΔΙΠΑΕ;

Μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του εκπληρώνοντας όλες τιςαπαραίτητεςπροϋποθέσεις (39 μαθήματα + πτυχιακή + πρακτική) αποκτώντας το πτυχίο ΤΕΙ και στη συνέχεια να ακολουθήσει τα α, β και γ της προηγούμενης απάντησης.

 

24. Μπορεί ένας εισακτέος φοιτητής τον Σεπτέμβριο του 2019 να παρακολουθήσει το παλαιό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ και να αποκτήσει το παλαιό πτυχίο ΤΕΙ;

Όχι, προφανώς και είναι μονόδρομος η ολοκλήρωση των σπουδών στο ΔΙΠΑΕ και η απόκτηση πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών για τους νεοεισακτέους φοιτητές.

 

25. Πόσα προγράμματα σπουδών “τρέχουν” σήμερα στο Τμήμα;

Υπάρχει το Παλαιό Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο από τούδε και εφεξής θα το γράφουμε σύντομα με ΠΠΣ και το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο θα το γράφουμε σύντομα με ΝΠΣ.

 

26. Υπάρχει διαφοροποίηση στην εφαρμογή του ΝΠΣ σε σχέση με το αρχικό εγκριθέν;

Όχι δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο μια αμοιβαία αντιμετάθεση εξαμήνου μεταξύ της Χρηματοοικονομικής  Λογιστικής ΙΙΙ και της Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων. Οι όποιες αλλαγές γίνουν, θα λάβουν χώρα μετά την πλήρη εφαρμογή του ΝΠΣ, δηλαδή σε 2,5 χρόνια (Σεπτέμβριος 2023).

 

27. Μπορεί ένας φοιτητής που παρακολουθεί το ΝΠΣ να δηλώσει μαθήματα μεταγενέστερου εξαμήνου; Π.χ. 5ου, 6ου, 7ου και 8ου;

Όχι, οι φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου στο οποίο ανήκουν (ή προγενέστερου).

 

28. Θα πρέπει να δηλωθούν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει κάποιος φοιτητής στην Ηλεκτρονική Γραμματεία ή το κάνει αυτόματα η Γραμματεία;

Κάθε φοιτητής είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να καταρτίσει και υποβάλει στην Ηλεκτρονική Γραμματεία τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει στο τρέχον εξάμηνο ανεξάρτητα με το ποιο πρόγραμμα σπουδών παρακολουθεί (ΠΠΣ/ΝΠΣ).

 

29. Διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα του ΠΠΣ για όλα τα εξάμηνα;

Σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος, καθώς “προχωρούν” τα εξάμηνα, τα μαθήματα προγενέστερων εξαμήνων δεν θα διδάσκονται. Έτσι θα έπρεπε να υπάρχει σήμερα το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας μόνο για το 6ο εξάμηνο.

Προκειμένου όμως να διευκολυνθούν οι φοιτητές στην παρακολούθηση μαθημάτων προγενέστερων εξαμήνων που τυχόν δεν παρακολούθησαν για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν και μαθήματα του 2ου και 4ου εξαμήνου που διδάσκονται και φέτος κατ’ εξαίρεση.

30. Υπάρχουν ίδια μαθήματα στο ΠΠΣ και στο ΝΠΣ;

Στη συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει διαφοροποίηση στο περιεχόμενο των μαθημάτων ακόμη και αν τα μαθήματα είναι ομότιτλα. Αρμόδιος για να απαντήσει σε κάθε μάθημα είναι ο υπεύθυνος καθηγητής του καθενός μαθήματος. Για παράδειγμα στην Πληροφορική Ι υπάρχει διαφορά στο περιεχόμενο μεταξύ ΠΠΣ και ΝΠΣ. Στην Πληροφορική ΙΙ δεν υπάρχει καμία διαφορά στο περιεχόμενο.

 

31. Τι ισχύει στην αλυσίδα Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας –> Σεμινάριο Τελειόφοιτων –> Πτυχιακή Εργασία;

Προκειμένου ο φοιτητής να εκπονήσει την Πτυχιακή του Εργασία θα πρέπει να έχει περάσει το Σεμινάριο Τελειόφοιτων. Η απαίτηση να έχει παρακολουθήσει ο φοιτητής το μάθημα της Μεθοδολογίας Επιστημονικής Έρευνας προκειμένου να παρακολουθήσει το Σεμινάριο δεν υπάρχει πλέον.

 

32. Πόσες φορές διδάσκεται το Σεμινάριο Τελειόφοιτων μέσα στην χρονιά;

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές στην παρακολούθηση του Σεμιναρίου Τελειόφοιτων, διδάσκεται κατ’ εξαίρεση τόσο στο χειμερινό όσο και στο εαρινό εξάμηνο. Είναι το μοναδικό μάθημα που διδάσκεται δύο φορές μέσα στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος.

 

33. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ πρακτικής άσκησης και Σεμιναρίου Τελειόφοιτων;

Όχι, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ αυτών των δύο.

 

34. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος πρακτική άσκηση;

Να βρίσκεται στο 8ο εξάμηνο σπουδών ή σε μεταγενέστερο και να έχει περάσει τουλάχιστον 26 μαθήματα εκ των οποίων τα 6 να είναι μαθήματα ειδικότητας.

35. Πόσα και ποια είναι τα μαθήματα ειδικότητας του ΠΠΣ;

Τα μαθήματα ειδικότητας του ΠΠΣ είναι 13, τα εξής: Τράπεζες – Χρηματοδοτήσεις, Προγραμματισμός Δράσης Επιχειρήσεων, Αξιολόγηση Επενδυτικών Σχεδίων, Μηχανογραφημένη Λογιστική, Φορολογική Λογιστική Ι, Φορολογική Λογιστική ΙI, Λογιστική Κόστους Ι, Λογιστική Κόστους ΙΙ, Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, Ελεγκτική, Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις και Κεφαλαιαγορές-Επενδύσεις.

 

36. Γιατί υπάρχει διαφοροποίηση στο εξάμηνο διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων;

Αν και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρξει καμία διαφορά στην διδασκαλία των μαθημάτων σύμφωνα με το ΠΠΣ, παράγοντες όπως η αδόκητη απώλεια συναδέλφου καθώς και η αφυπηρέτηση άλλου συναδέλφου δημιούργησαν ξαφνικά ανάγκες που καλύφθηκαν με ευέλικτους τρόπους.

Η χρονοβόρα καθυστέρηση στην έγκριση θέσεων μελών ΔΕΠ παρά τα έγκαιρα αιτήματα  του Τμήματος, επιτείνει το πρόβλημα στο Τμήμα. Υπάρχει μερική κάλυψη από τους εξωτερικούς συνεργάτες του Τμήματος.

top

Copyright © 2019 | ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Setup Menus in Admin Panel

elGreek
X