Setup Menus in Admin Panel

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510 462187 | e-mail: info@af.ihu.gr

Setup Menus in Admin Panel

Γενικοί κανόνες εξέτασης από απόσταση 2021

Παρακαλούνται όλοι οι εξεταζόμενοι να διαβάσουν προσεκτικά τους παρακάτω γενικούς κανόνες:

  1. Προετοιμασία πριν τις εξετάσεις

Κάθε εξεταζόμενος θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει ότι διαθέτει τα εξής:

  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή (ο οποίος να μπορεί να συνδεθεί με την πλατφόρμα ΖΟΟΜ και την πλατφόρμα Open eclass), κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία (όχι ακουστικά). Τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα αποκλείονται για τεχνικούς λόγους. Το κινητό ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μαθήματα συμπληρωματικά για βοηθητική εργασία (π.χ. σάρωση χειρόγραφων απαντήσεων) αλλά όχι προς απάντηση των θεμάτων.
  • Σύνδεση με το Διαδίκτυο, σε ταχύτητα που να μπορεί ο εξεταζόμενος να λειτουργεί το ΖΟΟΜ και το Open eclass με ανοικτή κάμερα. Συνιστάται η ενσύρματη σύνδεση του υπολογιστή με τον router. Επίσης ο φοιτητής θα πρέπει να ζητήσει από τους οικείους του να μην κάνουν «βαριά» χρήση του Διαδικτύου την ώρα της εξέτασης (π.χ. μετάδοση βίντεο, χρήση διαδικτυακών παιχνιδιών- τηλεόρασης κ.λπ.).
  • Χώρο στον οποίο θα βρίσκεται MONO ο εξεταζόμενος. Να ζητήσει από τους οικείους του να μην ενοχλήσουν κατά την διάρκεια της εξέτασης (από την στιγμή εισόδου στο ΖΟΟΜ), διότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει αποβολή από την εξέταση!
  • Ησυχία στον χώρο. Κατά την διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να επικρατεί ησυχία στον χώρο για να μην ενοχλούνται οι άλλοι φοιτητές, δεδομένου ότι κατά την διάρκεια των εξετάσεων ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ.
  • Απενεργοποίηση VPN: Εάν κάποιος φοιτητής χρησιμοποιεί VPN θα πρέπει να το έχει απενεργοποιήσει πριν συνδεθεί. Διαφορετικά διατρέχει τον κίνδυνο το γραπτό του να μην γίνει αποδεκτό από το σύστημα.
  • Φοιτητική ταυτότητα: Στην διαδικασία ταυτοποίησης κάθε εξεταζόμενος θα πρέπει να επιδείξει αμέσως την ταυτότητά του στον εξεταστή.
  • Σημειώσεις, κομπιουτεράκι και γραφική ύλη (στυλό-μολύβι, πρόχειρα χαρτιά για την επίλυση ασκήσεων).

Επιπλέον:

  • Φροντίστε να έχετε καλύψει φυσικές ανάγκες σας πριν την έναρξη της εξέτασης. Για παράδειγμα φροντίστε να έχετε κοντά σας λίγο νερό ή οτιδήποτε ενδέχεται να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
  • Πρέπει να είστε ντυμένοι όπως όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο.
  • Τα μαθήματα και τα links σύνδεσης εισόδου για κάθε μάθημα υπάρχουν στο πρόγραμμα της εξεταστικής.
  • Για να καταχωριστεί ο βαθμός του φοιτητή σε κάποιο μάθημα, θα πρέπει να έχει ήδη δηλώσει το μάθημα στο https://e-secretariat.teiemt.gr/unistudent/ και να έχει ενημερώσει το προφίλ του στο eclass με το Αριθμό Μητρώου του (ΑΜ), όπως αυτός αναγράφεται στην Ακαδημαϊκή του ταυτότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση δηλαδή είναι το μάθημα να βρίσκεται ανάμεσα στα μαθήματα της Δήλωσης Μαθημάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Γραμματείας, ειδάλλως θα αποκλειστεί από τη διαδικασία της εξέτασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Φοιτητές που μένουν στο ίδιο σπίτι και δίνουν ταυτόχρονα εξετάσεις θα πρέπει να φροντίσουν να κάθονται μακριά ο ένας από τον άλλο και με τρόπο που θα τους έχει υποδείξει ο εξεταστής με κατ’ ιδίαν συνεννόηση.

Όσοι εξετάζονται προφορικά λόγω δυσλεξίας ή άλλου σοβαρού και αποδείξιμου λόγου θα συνδεθούν μέσω ΖΟΟΜ και Open eclass την ημέρα και ώρα που θα τους έχει καθορίσει ο καθηγητής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπορούν να λύσουν γραπτώς τις ασκήσεις που θα τους δοθούν.

  1. Διαδικασία ταυτοποίησης
  • Την προκαθορισμένη ώρα θα πρέπει να μπείτε στο ΖΟΟΜ και στο Open eclass στο συγκεκριμένο για το συγκεκριμένο μάθημα. Κάθε μάθημα έχει συγκεκριμένα links εισόδου.
  • Κατά την είσοδό σας το ΖΟΟΜ θα σας εισάγει στον χώρο αναμονής (waiting room). Εκεί θα περιμένετε μέχρι ο εξεταστής να σας αποδεχτεί στο «χώρο συνεδριών», όπου ανά συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά μάθημα θα γίνεστε αποδεκτοί. Όταν γίνετε αποδεκτοί, ο εξεταστής θα σας ζητήσει να δείξετε την φοιτητική σας ταυτότητα στην κάμερα. Το όνομα με το οποίο συνδεθήκατε στο ΖΟΟΜ θα πρέπει να είναι της μορφής ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ (πχ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ). Αν το όνομά σας δεν είναι σε αυτή τη μορφή όταν θα μπείτε μπορείτε να το αλλάξετε στη συνέχεια πατώντας RENAME.
  • Επίσης, μπορεί να σας ζητηθεί να αποστείλετε μέσω CHAT την διεύθυνση IP της σύνδεσής σας. Αυτό θα γίνει ανοίγοντας την σελίδα com όπου θα εμφανιστεί η διεύθυνση IP σας. Πατάτε δεξιά το κουμπί COPY και στην συνέχεια πηγαίνετε στο CHAT του ΖΟΟΜ να την κάνετε PASTΕ. Η διεύθυνση θα σταλεί ΜΟΝΟ στον εξεταστή. Υπενθυμίζεται ότι όσοι διαθέτουν VPN θα πρέπει να το έχουν ήδη απενεργοποιήσει, διαφορετικά το γραπτό τους είναι πολύ πιθανό να μην γίνει δεκτό από το σύστημα!
  • Κάθε ομάδα φοιτητών που θα ταυτοποιείται θα μεταφέρεται σε ένα «δωμάτιο ταυτοποιημένων» και εκεί θα περαμείνουν μέχρι να ταυτοποιηθούν όλοι οι εξεταζόμενοι.
  • Όταν ταυτοποιηθούν όλοι οι εξεταζόμενοι θα μεταφερθούν στον «χώρο συνεδριών», δηλαδή στον κυρίως χώρο του ZOOM για να αρχίσουν οι εξετάσεις είτε μέσω ΖΟΟΜ, είτε μέσω Open eclass, είτε μέσω και των δύο.
  1. Εξέταση

Εφόσον έχουν μεταφερθεί όλοι οι εξεταζόμενοι στον «χώρο συνεδριών» (και έχουν ανοιχτά τις κάμερες και τα μικρόφωνά τους) θα σταλούν από τον εξεταστή τα θέματα. Να δοθεί προσοχή στα εξής:

  • Από την στιγμή που δίνονται τα θέματα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μιλάει. Κάθε φοιτητής θα πρέπει να βλέπει είτε στην οθόνη, είτε στο έπιπλο που βρίσκεται ο υπολογιστής και στο οποίο θα έχει τις σημειώσεις και την γραφική του ύλη. Βλέμματα δεξιά-αριστερά στον χώρο αποτελούν λόγο υποψίας ότι υπάρχει άτομο που βοηθά τον φοιτητή, άρα και λόγος αποβολής του.
  • Επειδή τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά φροντίστε να επικρατεί ησυχία στον χώρο, για να μην ενοχλούνται οι εξεταζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κάνει θόρυβο ή έχει κλειστό το μικρόφωνό του φαίνεται στην οθόνη του εξεταστή.
  • Όταν ανοίξετε το link θα πρέπει να γράψετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό φοιτητικού μητρώου σας. Ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει όταν σας δοθούν τα θέματα.
  • Διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ κάθε ερώτηση, καθώς και κάθε απάντηση που σας δίνεται να επιλέξετε. Μην βιάζεστε να απαντήσετε! Μία λέξη μπορεί να αλλάζει όλο το νόημα της ερώτησης ή της απάντησης.
  • Οι ερωτήσεις βασίζονται στην κατανόηση και όχι στην αποστήθιση, το οποίο σημαίνει ότι κάποιος που δεν έχει διαβάσει δεν θα έχει χρόνο να κάτσει εκείνη τη στιγμή να το βρει από τις σημειώσεις.
  • Εάν δεν γνωρίζετε μία ερώτηση προχωρήστε στην επόμενη και μην χάνετε χρόνο. Στο τέλος των ερωτήσεων θα μπορείτε να επιστρέψετε στις προηγούμενες ερωτήσεις και να τις συμπληρώσετε. Επίσης είναι δυνατό εάν θέλετε να αλλάξετε μία απάντηση που ήδη δώσατε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις.
  • Σχετικά με τις ασκήσεις να τις λύσετε δύο φορές, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος. Επίσης, να ελέγχετε τους αριθμούς που υπολογίζετε αν είναι πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί, κάτι που σημαίνει ότι έχετε κάνει λάθος.
  • Επισημαίνεται ότι για τις λάθος απαντήσεις ενδέχεται να υπάρχουν βαθμοί ποινής σε κάποια μαθήματα, δηλαδή να αφαιρούνται βαθμοί από τις σωστές απαντήσεις που έχετε δώσει.
  • Κατά την διάρκεια των εξετάσεων δεν επιτρέπονται ερωτήσεις προς τον εξεταστή.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η καταγραφή της εξεταστικής διαδικασίας με οποιονδήποτε τρόπο, από τους εξεταζόμενους.
  • Όσοι φοιτητές απορριφθούν θα επαναλάβουν την εξέταση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η γραμματεία του Τμήματος.

Ο βαθμολογητής διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ επανεξέταση κάποιου φοιτητή εάν υπάρχει ένδειξη αντιγραφής.

Η διαδικασία διαδικτυακής εξέτασης θα δοκιμαστεί την Παρασκευή 15/1/2021 στις 13:30 μέσα από την πλατφόρμα Open eclass (https://exams.emt.ihu.gr/modules/work/?course=AF136) και με επίβλεψη από εξεταστές μέσω του Zoom (https://zoom.us/j/99157957837).

Εάν διαπιστωθούν προβλήματα ο καθηγητής θα προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες και θα σας ενημερώσει σχετικά.

Οι φοιτητές θα μπορούν να ρωτήσουν οτιδήποτε σχετικό με την διαδικασία μετά το τέλος της δοκιμαστικής εξέτασης και όχι την ημέρα της κανονικής εξέτασης κι αυτό λόγω πίεσης χρόνου.

Ιανουάριος 14, 2021
top

Copyright © 2019 | ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Setup Menus in Admin Panel

elGreek
X